Melancholische folkpop

Melancholische folkpop

Biografie

The Same is een Folk Pop band uit Doetinchem. Met een gezonde DIY mentaliteit lanceerden ze in 2021 hun debuutalbum ‘Some Perfect Sense’. De daarvan afkomstige single ‘Marylou’ zorgde voor flink wat airplay op Radio Gelderland en een platencontract bij Tjamp Records. Hun muziek is onstaan uit liefde voor songwriters uit de seventies, zoals Crosby Stills Nash en de heren van Supertramp. Verwacht deze ingrediënten met een melancholische twist.

IMG_6260-min

Simon

De nestor en liedjesschrijver van de band. Een ouwe rot in het vak. Simon is zijn fanatisme vaak niet de baas als het om The Same gaat. Het kan hem allemaal niet snel genoeg gaan. Het belangrijkste vindt hij dat de liedjes een positief effect hebben. Vandaar dat ‘Dance With Me’ bij hem op één staat.

IMG_6260-min
IMG_6274-min

Vera

De gevoelige snaar van The Same. Vera houdt van het breekbare, hetgeen de band uiteraard ook betracht en beheerst. Haar fraaie harmonische zang zorgt dat zelfs de bonkigste zeebonk een traantje zal laten. De song ‘Sometimes’ is daarom haar grote favoriet.

IMG_6244-min

Simon

Mits gespeeld door goeie muzikanten houdt Simon van allerlei soorten muziek, behalve van country. Sinds hij is aangeschoven bij The Same heeft hij die mening bijgesteld. ‘Some Perfect Sense’ heeft zijn voorkeur als opstartnummer bij elke oefensessie.

IMG_6244-min
IMG_6262-min

Ruben

Deze multi-instrumentalist switcht in een handomdraai van toetsen naar gitaar en andersom. Hiermee geeft hij de liedjes precies de kleur die ze verdienen. Ruben houdt wel van een beetje pit in muziek. Vandaar dat ‘That Song Again’ voor hem het hoogtepunt is in de set.

Copyright © 2021 The Same | Made By Leonverkaik.nl | Fotografie: Diede Kruid